Barion Pixel

Blog, Strana 38

Jak poznat pravý smaragd?

Smaragd, známý pro svou živou zelenou barvu, která symbolizuje obnovu a růst, je jedním z nejvzácnějších a nejceněnějších drahokamů na světě. Jeho bohatá zelená barva přitahuje milovníky šperků a sběratele drahokamů, ale vzhledem k jeho vysoké hodnotě je trh také zaplaven napodobeninami a syntetickými variantami. Jak tedy můžete být jisti, že váš smaragd je skutečně pravý? Tento článek vám nabídne klíčové informace a tipy, jak odhalit pravý smaragd a zajistit si, že vaše investice je autentická.

Jak poznat pravý ametyst?

Ametyst, s jeho oslnivými odstíny fialové, je jedním z nejoblíbenějších a nejznámějších drahokamů na světě. Jeho krása a údajné léčivé vlastnosti ho činí vyhledávaným kouskem pro sběratele drahých kamenů a milovníky šperků. Vzhledem k jeho popularitě se však na trhu objevuje mnoho napodobenin a umělých variant. Jak tedy můžete být jisti, že váš ametyst je pravý? Tento článek vám přináší užitečné tipy, jak rozlišit pravý ametyst od falzifikátů a zaručit si, že váš kámen je autentický.

Jak poznat pravý čínský porcelán?

Čínský porcelán, známý svou jemností, průsvitností a detailními vzory, je ceněný po celém světě pro svou krásu a uměleckou hodnotu. Od dynastie Ming po současnost, pravý čínský porcelán zůstává synonymem pro excelenci v keramice. Avšak, vzhledem k jeho popularitě, trh je zaplaven napodobeninami, které se snaží napodobit jeho charakteristické vlastnosti. Jak tedy můžete poznat pravý čínský porcelán? Tento článek vám poskytne několik klíčových tipů, jak odhalit pravý kousek a rozlišit ho od falzifikátů.

Jak poznat pravý cibulák?

Cibulák, s jeho ikonickým modrým a bílým dekorem, je jedním z nejslavnějších a nejuznávanějších vzorů v historii porcelánu. Původně vyráběný v 18. století v Čechách v továrně na porcelán v Dubí u Teplic, se rychle stal synonymem pro vysokou kvalitu a umělecké zpracování. Avšak s rostoucí popularitou tohoto vzoru se na trhu objevují napodobeniny. Jak tedy můžete být jisti, že váš cibulák je originál? Tento článek vám poskytne užitečné tipy, jak odlišit pravý cibulák od jeho imitací.

Jak poznat pravý tanzanit?

Tanzanit, s jeho omamnými odstíny modré a fialové, je jedním z nejžádanějších drahokamů na trhu. Jeho jedinečná krása a omezená dostupnost – těží se pouze v jedné malé oblasti u Mount Kilimanjaro v Tanzanii – z něj činí vzácný a cenný kámen. Avšak s rostoucí popularitou tanzanitu roste i počet napodobenin. Jak tedy můžete být jisti, že váš tanzanit je pravý? Tento článek vás provede klíčovými aspekty, které vám pomohou odlišit pravý tanzanit od jeho imitací.

Jak poznat pravý safír?

Safír, drahokam známý pro svou nádhernou hluboce modrou barvu, je symbolem královského postavení, moudrosti a nebeské čistoty. Jako jeden z nejváženějších klenotů na světě, se safír vyskytuje v různých odstínech a je vysoce ceněn nejen ve šperkařství, ale i v kolekcích drahokamů. Nicméně, s rostoucím počtem napodobenin a syntetických kamenů na trhu je důležité vědět, jak odlišit pravý safír od falešného. Tento článek vám poskytne klíčové informace a tipy, jak poznat pravý safír a zajistit, že váš drahokam je autentický.